Oldalbetöltés, kérem várjon...

Antibiotikum kúra nőknél

A világ talán leggyakrabban alkalmazott gyógyszerei manapság az antibiotikumok. Nem kétséges, hogy alkalmazásuk sok esetben elengedhetetlen, hiszen rengeteg, korábban halálos kimenetelű fertőzésre jelentenek egyszerű és biztos gyógyulási módot.

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek vagy elpusztítják a baktériumokat, vagy meggátolják azok szaporodását – ezzel támogatva a szervezetet, hogy saját erejéből meggyógyulhasson. Ma már tudjuk, hogy sok esetben életmentő szerepük van, így, ha az orvos elrendeli, bizony szükségessé válik alkalmazásuk.

Mire is való pontosan?

Sokan azonban tévesen úgy gondolják, hogy a legtöbb megbetegedésre alkalmazhatóak, pedig az antibiotikumok – nevükből eredően – bakteriális fertőzések kezelésére alkalmasak és nem képesek pl. vírusok okozta megbetegedések gyógyítására. Ennek hétköznapi példája a téli, meghűléses betegségek: sokak fejében él, hogy ilyenkor antibiotikum-kúra lehet szükséges, pedig leggyakrabban a tünetek mögött vírusos fertőzés áll, nem pedig bakteriális – így ezekben az esetekben az antibiotikumok használata indokolatlan. Ezért is fontos, hogy használatukat mindig orvos rendelje el, hiszen szakértő segítségére van szükség a pontos diagnózis és az erre alapozott kezelés meghatározására.

Figyeljünk a MEGELŐZÉSRE!

Az antibiotikumok baktériumölő hatása nem csak a kártékony, hanem a jótékony baktériumokat is érintheti. Az egészséges bél- és hüvelyflórát rengeteg baktériumfaj alkotja, amelyek felelősek azok egészséges működéséért. Egyes antibiotikumok sajnos károsíthatják a jótékony baktériumokat, így okozva pl. nem kívánt hasmenést és nőknél gyakran hüvelyfolyást, viszketést. Fontos, hogy már az antibiotikum kezelés alatt is gondoskodjunk e baktériumok pótlásáról, melyhez jó hír, hogy a hüvelyflóra visszaállításánál nem csak helyi, hüvelyben használt termékeket lehet alkalmazni – hiszen már rendelkezésre állnak szájon át szedhető, tudományosan bevizsgált készítmények is.

Intimprobiotikum kapszula

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény,
melynek hatását klinikai vizsgálatok igazolják.

Speciális probiotikum a természetes, egészséges
hüvelyflóra fenntartásáért.

A Bonolact® Pro+femina speciális tulajdonságai alapján kiválasztott
– Lactobacillus rhamnosus, GR-1® és Lactobacillus reuteri, RC-14® –
probiotikus baktériumokat tartalmaz, kapszulázott formában.

Élőflórát tartalmazó készítmény

Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.
3 hónapos kortól

Hatását tudományos vizsgálatok eredményei és több éves
felhasználási tapasztalat igazolja.

Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium, BB-12® aktív
baktériumtörzseket KAPSZULÁNKÉNT 5 MILLIÁRD CFU
mennyiségben tartalmazó készítmény.

Bifidobacterium breve M-16V-t és oligoszacharidokat tartalmaz.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!