Oldalbetöltés, kérem várjon...

Az antibiotikumokról

A világ talán leggyakrabban alkalmazott gyógyszerei manapság az antibiotikumok. Nem kétséges, hogy alkalmazásuk sok esetben elengedhetetlen, hiszen rengeteg, korábban halálos kimenetelű fertőzésre jelentenek egyszerű és biztos gyógyulási módot.

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek vagy elpusztítják a baktériumok, vagy meggátolják azok szaporodását – ezzel támogatva a szervezetet, hogy saját erejéből meggyógyulhasson. Ma már tudjuk, hogy sok esetben életmentő szerep, így, ha az orvos elrendeli, bizony szükségessé válik alkalmazásuk.

Mire való az antibiotikum kezelés?

Sokan azonban tévesen úgy gondolják, hogy ezek a legtöbb megbetegedésre alkalmazhatóak, pedig az antibiotikumok – nevükből eredően – leginkább bakteriális fertőzések kezelésére alkalmasak és nem képesek pl. vírusok okozta megbetegedések gyógyítására. Ennek hétköznapi példája a téli, meghűléses betegségek: sokak fejében él, hogy ilyenkor antibiotikum-kúra lehet szükséges, pedig legtöbb esetben a tünetek mögött vírusos fertőzés állhat, nem pedig bakteriális – azaz az antibiotikumok használata indokolatlanná válik. Ezért is fontos, hogy használatát mindig orvos rendelje el, hiszen szakértő segítségére van szükség a pontos diagnózis és az erre alapozott kezelés meghatározására.

A kulcsszó: MEGELŐZÉS!

Az antibiotikumok baktériumölő hatása azonban nem csak a kártékony, de a velünk együtt élő jótékony baktériumokra is hatással lehet. Az egészséges emberi bélflórát rengeteg baktériumfaj alkotja, melyek felelősek az egészséges bélműködésért – és ez által az egészséges immunrendszerért. Az antibiotikum kezelések miatt azonban károsodhatnak ezek a jótékony baktériumok, így a kezelés pl. nem kívánt hasmenést vagy egyéb bélrendszeri problémát okozhatnak. Fontos, hogy antibiotikum kezelés alatt és után is gondoskodjunk e baktériumok pótlásáról, melyhez érdemes tudományosan bevizsgált, megbízható forrásból származó készítményeket alkalmazni.

Élőflórát tartalmazó készítmény

Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.
3 hónapos kortól

Hatását tudományos vizsgálatok eredményei és több éves
felhasználási tapasztalat igazolja.

Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium, BB-12® aktív
baktériumtörzseket KAPSZULÁNKÉNT 5 MILLIÁRD CFU
mennyiségben tartalmazó készítmény.

Bifidobacterium breve M-16V-t és oligoszacharidokat tartalmaz.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!