Oldalbetöltés, kérem várjon...

Hogyan segíthet a probiotikum a hüvelygomba kezelésében?

A nők 75%-a életében legalább egyszer átesik gombás hüvelyi fertőzésen, sokaknál pedig jellemzően visszatérő betegségről van szó. Kialakulásához rengeteg dolog vezethet, ám ha felborul a hüvelyflóra egyensúlya, máris teret kaphatnak a gombák az elszaporodáshoz.

A hüvelygomba tünetei jellegzetesek: viszkető, égető érzés a külső nemi szerven, sűrű, fehér túrós állagú hüvelyi folyás, esetlegesen kellemetlen fájó érzés közösüléskor vagy gyakori vizelési inger kísérheti. Kaphatóak ennek pontos meghatározására szolgáló tesztek, de legtöbbször a tünetek egyértelműek. Manapság már nagyon hatásos, rövid ideig alkalmazandó recept nélküli készítmények kaphatók a patikákban, amelyek gyors enyhülést hozhatnak.

Mitől alakul ki?

Kialakulásának hátterében leggyakrabban a hüvelyflóra egyensúlyának felborulása áll: a gyakori panaszt okozó gomba, a Candida albicans valójában megtalálható a normál hüvelyflórában is, de túlszaporodását megfelelő számú tejsavbaktérium (lactobacillus) akadályozza meg. Ezeknek a jótékony baktériumoknak a visszaszorulásához könnyen hozzájárulhat egy antibiotikum-kúra, a terhességi hormonváltozás, egyes fogamzásgátlók – vagy akár a stressz is.

Megelőzés a kezelés helyett!

Akiknél már többször kialakult hüvelygomba fertőzés, mindenképpen érdemes inkább a megelőzésre koncentrálni! Mivel legtöbb esetben kialakulását a hüvelyflóra felborulása okozza, érdemes olyan intim probiotikumokat használni, melyek tartalmazzák azokat a jótékony tejsavbaktériumokat, amelyek normál esetben megtalálhatóak a hüvelyben és biztosítják a szükséges egyensúlyt.

Szájon át szedhető intimprobiotikumok

Sok nőnek kellemetlenséggel jár a „helyi” készítmények alkalmazása. Jó hír, hogy ma már a tudománynak köszönhetően tudjuk, hogy nem csak helyi alkalmazású termékekkel lehet pótolni a lactobacillusokat, hanem akár szájon át szedhető intim probiotikummal is. Így, ezek a fontos tejsavbaktériumok az emésztőcsatornán keresztül jutnak el hüvelybe, ahol képesek megtelepedni – és kialakítani vagy fenntartani az egészséges hüvelyflórát.

Intimprobiotikum kapszula

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény,
melynek hatását klinikai vizsgálatok igazolják.

Speciális probiotikum a természetes, egészséges
hüvelyflóra fenntartásáért.

A Bonolact® Pro+femina speciális tulajdonságai alapján kiválasztott
– Lactobacillus rhamnosus, GR-1® és Lactobacillus reuteri, RC-14® –
probiotikus baktériumokat tartalmaz, kapszulázott formában.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!