Oldalbetöltés, kérem várjon...

Várandósság és a probiotikumok

A várandósság az egyik legfontosabb és legfelelősségteljesebb szakasza a nők életének. A születendő gyermek egészségéhez nagyban hozzájárul, hogy a kismama milyen életminőségben él. A hormonális változások miatt azonban a várandósok sokkal jobban ki lehetnek téve pl. a hüvelyi fertőzéseknek. Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

Az egészséges hüvelyflóra legfontosabb alkotóelemei a tejsavbaktériumok – más néven Lactobacillusok, melyek a hüvely megfelelő PH-szintjéről gondoskodnak. Várandósan azonban megváltozhat a nők hormonháztartása, így a hüvely egészséges savas kémhatása a terhesség alatt eltolódhat. Kiemelkedő fontosságú ebben az időszakban az egészséges védő hüvelyflóra megőrzése és fenntartása, hiszen a pH szint változása miatt a kismamák sokkal jobban ki lehetnek téve a hüvelyi fertőzéseknek.

Mindez hatással lehet a születendő babára is, hiszen a kicsi először a szülés során azokkal a mikrobákkal találkozik, melyek édesanyja hüvelyflórájának részei. Ilyen módon a mama hüvelyflórája fontos szerepet játszik a baba fejlődésében is.

Hogyan előzzük meg az esetleges fertőzéseket?

A terhesség alatt esetlegesen megváltozott hüvelyflórát gombák és baktériumok is megtámadhatják. Ez mindig, de várandósan különösen kellemetlen – hiszen helyi készítményeket használni már nagy pocakkal, nem egy leányálom. Ezért is fontos, hogy inkább megelőzzük ezeket az esetleges fertőzéseket – mintsem, hogy a már kialakult problémát kezeljük.

A hüvelyflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához és kialakításához azonban ma már nem csak helyi készítményekkel, de szájon át szedhető intimprobiotikummal is hozzá tudunk járulni. Ezek az orális probiotikus készítmények, melyek a természetes hüvelyflóra baktériumait tartalmazzák, az emésztőcsatornán keresztül képesek eljutni a hüvelybe – és ott szaporodva – kialakítani az egészséges hüvelyflórát. Ezzel a lehetőséggel nem kell többet a sokszor „kellemetlen” helyi készítményeket nagy pocakkal használnunk, hanem a szükséges probiotikus baktériumokat kényelmesen, szájon át juttathatjuk be a szervezetbe.

Intimprobiotikum kapszula

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény,
melynek hatását klinikai vizsgálatok igazolják.

Speciális probiotikum a természetes, egészséges
hüvelyflóra fenntartásáért.

A Bonolact® Pro+femina speciális tulajdonságai alapján kiválasztott
– Lactobacillus rhamnosus, GR-1® és Lactobacillus reuteri, RC-14® –
probiotikus baktériumokat tartalmaz, kapszulázott formában.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!