Oldalbetöltés, kérem várjon...

Bonolact Babycsepp betegtajekoztato

 


BONOLACT® BABY CSEPP

Étrend-kiegészítő csepp, 0 éves kortól adható.

 

Bonolact® Baby csepp humán eredetű élő, liofilizált baktériumtörzset: Lactobacillus rhamnosus GG®-t tartalmaz, melynek természetes élettere az emberi szervezet. A Lactobacillus rhamnosus GG® olyan alaposan tanulmányozott és sokrétű kutatási eredményekkel rendelkező tejsavbaktérium, amely csecsemőknél, gyermekeknél jól kiegészíti a bélflórát.

A tejsavbaktériumok más baktériumokkal együtt a bélflóra természetes összetevői. Olyan mikroorganizmusok, amelyek az emberi testben képesek megtelepedni, Természetes körülmények között az emberi vékony- és különösen a vastagbélben fordulnak elő.

A bélflóra összetétele állandóan megújul. A bélbaktériumok számának változása természetes folyamat, amely elsősorban az elfogyasztott táplálék összetételétől, az életkortól, a bélbaktériumok szaporodásához szükséges tápanyagok jelenlététől, a bélrendszer állapotától, pH viszonyaitól, valamint az életviteltől is függ.

A bélflóra egyensúlyát számos tényező befolyásolhatja, például bélfertőzések (utazások, vírusfertőzések), megváltozhat egyes gyógyszeres kezelések hatására (pl. antibiotikumok), a táplálkozás átmeneti, vagy krónikus zavarai következtében, vagy a szervezet normál bioritmusának felborulása esetén.

A Bonolact® Baby cseppben található Lactobacillus rhamnosus GG® élőflóra sejtek liofilizációs eljáráson, azaz fagyasztva szárításon mennek keresztül. Ez a kiterjedten alkalmazott gyártási eljárás biztosítja a baktériumsejtek stabilitását a tárolás során, hogy azok megőrizzék életképességüket a készítmény dobozán jelzett lejárati időig.

A készítmény alkalmazásával kapcsolatban bővebb információért kérdezze a gyermekorvost, vagy gyógyszerészét!

 

Összetevők:

Vivőanyag: MCT olaj (közepes szénláncú trigricelid-olaj), baktériumtörzs (Lactobacillus rhamnosus GG®)

 

Garantált baktérium-szám a napi adagban: 1 x 10CFU*/ 7 csepp

*CFU = (Colony-forming-unit – telepképző egységek száma)

 

Alkalmazás:

Ajánlott adagolás

Naponta egyszer 7 csepp. A napi adag minimum 1 milliárd (1*109) Lactobacillus rhamnosus GG®-t tartalmaz. A készítményt ne cseppentse forró (40 o C fölötti hőmérsékletű) ételbe vagy italba, mert az élő baktériumok elpusztulhatnak. Naponta legfeljebb egy adagot alkalmazzon.

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

A csepp kényelmes adagolási lehetőséget nyújt a szülőnek. A nap bármely időszakában, étkezéstől függetlenül adható. Amennyiben a csecsemő, vagy gyermek orvosi előírásra antibiotikumot szed, a Bonolact® Baby cseppet legalább három órával az antibiotikum beadását követően kell alkalmazni.

 

Fontos figyelmeztetés

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A Bonolact® Baby csepp kizárólag a használati utasítás szerint alkalmazható, születéstől kezdve, csecsemők és gyermekek számára.

A készítmény összetevőire érzékenyek a terméket nem fogyaszthatják!

A termék kisgyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

 

Használati útmutató

Használat előtt felrázandó! Az adagoláshoz fordítsa az üvegcsét fejjel lefelé, és a csepegés lassan elindul. A cseppeket beadhatja kiskanál segítségével, de anyatejbe, tápszerbe, vízbe, vagy bármilyen italba csepegtetve is. Ne rakja forró (40 °C fok fölötti) folyadékba, mert az élő baktérium elpusztulhat. A cseppek nem módosítják az ételek, italok ízét.

 

Minőségét megőrzi

Lásd a külső csomagoláson jelzett időpontig.

 

Tárolás

Szobahőmérsékleten, legfeljebb 25 °C hőmérsékleten, fénytől védve. Használat után a készítmény kupakját gondosan zárja vissza, hogy a termék minél kevesebbet érintkezzen a légköri levegővel. A felnyitott üveg 3 hónapon belül felhasználandó.

 

Forgalmazza

Rubenza Kft. 1112 Budapest, Repülőtéri út. 2/A

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!