Oldalbetöltés, kérem várjon...

Antibiotikum kezelés gyermekeknél

Az antibiotikumok létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, hiszen rengeteg fertőzés kezelésében játszanak életmentő szerepet. Általuk sok, korábban akár halálos kimenetelű betegség vált gyógyíthatóvá. Alkalmazásuk gyermekeknél is sok esetben felmerül, ám sokan kételkednek, nem árthat-e többet alkalmazása ebben az életszakaszban, mint hogy segítene.

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek elpusztítják a baktériumokat, vagy meggátolják azok szaporodását – ezzel támogatva a szervezetet, hogy saját erejéből meggyógyulhasson. Akár csak a felnőtteknél, gyermekeknél is sok esetben indokolt lehet alkalmazásuk, de fontos, hogy csakis orvos javaslatára használják ezeket a gyógyszereket a legkisebbeknél, szigorúan a szakértő utasítása szerint.

Antibiotikum kúra – pontosan mire való?

Ahogyan az elnevezése is mutatja, az antibiotikumok a bakteriális fertőzések gyógyításában játszanak szerepet – és nem alkalmasak vírusos megbetegedések kezelésére! A legtöbb megfázásos megbetegedés hátterében is vírus állhat, ezért használatuk ezekben az esetekben hatástalanok, és ilyenkor egy antibiotikum-kúra akár többet árthat, mint segíthet. Emellett előfordulhat, hogy a vírusfertőzéseket bakteriális felülfertőződés követi, amikor azonban már indokolt lehet az antibiotikumos kezelés a gyógyulás érdekében, de megállapításához minden esetben orvos véleménye szükséges! Megfelelő használatukkal sikeresen és könnyedén legyőzhetőek olyan megbetegedések, melyek korábban akár halálos kimenetelűek is lehettek.

Inkább ELŐZZÜK MEG a bajt!

Köztudott, hogy az antibiotikum kezeléseknek is lehetnek mellékhatásai. Mivel ezek a gyógyszerek „nem válogatnak” a baktériumok elpusztításában, károsíthatják az egyébként egészséges baktériumok által alkotott bélflórát. Különösen igaz ez a legkisebbeknél, melynek következménye lehet hasmenés, vagy egyéb bélrendszeri probléma kialakulása. Gyermekeknél ezért nagyon fontos, hogy már a kúra alatt pótoljuk ezeket a „jótékony baktériumokat”, speciálisan, számukra kifejlesztett élőflórás vagy probiotikus készítménnyel.

Élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény

3 hónapos kortól

Károsodott bélflóra (pl. antibiotikumok szedése,
gyomor- vagy bélrendszeri fertőzések, illetve ennek
következtében kialakult hasmenés) esetén.

Öt különböző élőflórát tartalmazó készítmény.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!