Oldalbetöltés, kérem várjon...

Gyomor és bélrendszeri fertőzések

A hányás, hasmenés rengeteg felnőttet érint, szinte mindenki átélte már kellemetlen velejáróit. Nem mindegy azonban, hogy pl. egy rossz étel okozta gyomorrontás áll-e ennek hátterében, vagy egy fertőzésről van szó – mely bizony szakorvos hiányában komoly bajokat okozhat.

Gyomor vagy bélrendszeri fertőzésnek számítanak azok a betegségek, melyek kórokozói szájon át kerülnek a szervezetbe, a gyomorban vagy a bélcsatornában szaporodnak el, ott jellegzetes panaszokat okoznak – és elsősorban a széklettel ürülnek. Jellemző tüneteik a hasi fájdalom, hasmenés, hányás vagy akár a láz. A fertőzések kórokozói leggyakrabban vírusok és baktériumok, de a tüneteket akár gombák is okozhatják. Fontos, hogy ha a tünetek együttesen jelentkeznek vagy több napig fennállnak, azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy a szakember kizárja a súlyos betegségeket, illetve, hogy megfelelő diagnózist állítson fel!

Mire kell figyelnünk?

Ha hasmenés vagy hányás jelentkezik, először gondolnunk kell a kiszáradás veszélyére és feltétlenül pótolnunk kell a folyadékot! Emellett javasolt diéta alkalmazása, ami nem azt jelenti, hogy „koplalni” kell, inkább azt, hogy könnyű ételeket fogyasszunk: pl. főtt krumplit, rizst, húslevest vagy pirítóst. Érdemes ilyenkor picit jobban sózni az ételt, hogy ezzel is pótoljuk a sóveszteséget.

Ha az orvos megállapítja, hogy baktérium okozza a tüneteket – elengedhetetlenné válhat az antibiotikumos kezelés. Az antibiotikumok, amellett, hogy elpusztítják a kórokozó baktériumokat, maguk is okozhatnak gyomor-bélrendszeri bántalmakat felnőtteknél, ami tovább ronthatja a rossz közérzetet.

Magas csíraszámú élőflórás termékek – a biztos és gyors baktérium-pótlásért!

Mivel az antibiotikumok nem válogatnak a baktériumok „kiirtásában”, így sokszor a „jótékony” baktériumok is sérülhetnek. Ez akár gyomor – és bélrendszeri tüneteket (pl. hasmenés) okozhatnak. A bélflóra pótlásához érdemes olyan „bélazonos” baktériumokat tartalmazó készítményt választanunk, amely a felnőttek igényeihez mérten, magas számban (min. 5 milliárd CFU mennyiségben) tartalmaz jótékony baktériumokat és ami ezáltal hozzájárul a normál bélműködés gyors visszaállításához.

Élőflórát tartalmazó készítmény

Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.
3 hónapos kortól

Hatását tudományos vizsgálatok eredményei és több éves
felhasználási tapasztalat igazolja.

Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium, BB-12® aktív
baktériumtörzseket KAPSZULÁNKÉNT 5 MILLIÁRD CFU
mennyiségben tartalmazó készítmény.

Bifidobacterium breve M-16V-t és oligoszacharidokat tartalmaz.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!