Oldalbetöltés, kérem várjon...

Tápszeres a babám!

A csecsemők természetes táplálása a szoptatás. Az anyatejjel minden olyan tápanyaghoz hozzájut a kicsi, ami a fejlődéséhez szükséges. Sok esetben azonban szükségessé válhat tápszer használata, amire ma már korszerű, szigorúan ellenőrzött, magas minőségű készítmények állnak rendelkezésre, azonban ezek a készítmények sem képesek 100%-ban helyettesíteni az anyatejet.

Ha a kisbaba és az anyuka is tökéletes egészségnek örvend, a szakértők egyöntetű véleménye alapján a szoptatás a legtökéletesebb módja a picik táplálásának. Az anyatej olyan különleges összetétellel bír, ami – amellett, hogy minden tápanyagot biztosít a babának – megvédi őt bizonyos fertőzésekkel szemben is. Mindemellett a szoptatás „kapcsot” épít anya és babája között, és biztosítja, hogy kialakuljon az egészséges, természetes immunrendszere a csecsemőnek.

Sok esetben azonban indokolt lehet tápszer használata: pl., ha az anyuka bizonyos gyógyszereket szed, vagy valamilyen betegsége van, esetlegesen nincs elegendő teje.  Ilyen esetben Magyarországon már ellenőrzött, megfelelően dokumentált tápszereket lehet elérni, azonban ezek általában nem tartalmazzák azokat a jótékony bifidobaktériumokat és olykor az anyatejben lévő prebiotikumokat sem (ezek a bifidobaktériumok „táplálékai”), amelyek az egészséges immunrendszer kialakulásához szükségesek lehetnek.

Miért van szüksége a babának bifidogén bélflórára?

Babáknál különösen nagy jelentősége van a bélflóra „minőségének”. Az első „jótékony baktériumokat” a pici az anyától kapja meg – elsősorban az anyatejes táplálással. Így adja át a saját védekező mechanizmusát is segítő baktériumokat a babának, akinél azután évek alatt alakul ki a végleges, felnőtt korban is jellemző bélflóra. Ha csecsemőkorban nem alakul ki ez a bifidogén bélflóra, olyan immunrendszeri zavarok léphetnek fel, mely hozzájárulhat allergia, ekcéma, vagy akár cukorbetegség későbbi kialakulásához is. Ezért a tápszeres babáknál ajánlott olyan speciálisan csecsemők számára kifejlesztett probiotikum használata, mely elsősorban Bifidobaktériumokat és e mellett prebiotikumokat (pl. oligoszacharidok) tartalmaz.

Bonolact Baby csepp
Élőflórás étrend-kiegészítő cseppek babáknak
0 napos kortól adható a babák bélflórájának kiegészítésére.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!